Новини

ТАЕКУОН-ДО И ФИЗИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ ЧАСТ 2

Вследствие на тренировките, се нормализира теглото на тялото, наблюдава се увеличение на мускулната тъкан и спадане на мастната тъкан при пълните хора.

ЛЕТЕН ГРАФИК ЗА ТРЕНИРОВКИТЕ ПО ТАЕКУОН-ДО

Летен гразфик за тренировките по Таекуон-до от 27.07.2020г. до 21.09.2020г.

ТАЕКУОН-ДО И ФИЗИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ ЧАСТ 1

Изучаването на Таекуон-до дава на практикуващите няколко уникални преимущества във физическата подготовка. Без съмнение, едно от най-ценните богатства на живота е доброто здраве. В същото време, един от главните грехове на човечеството е това, че не отделя достатъчно внимание на това богатство. ”Този, който не пренебрегва тялото и не вреди на нито една част от него, включително и косата, се счита за послушен син” - това гласи една източна мъдрост.

РАННО ЗАПИСВАНЕ ЗА ЛЕТЕН ЛАГЕР ABC FIGHT CLUB

Остават седем дни до края на ранното записване за летния лагер таекуондо и кикбокс.

ФИЛОСОФИЯ НА ТАЕКУОН-ДО

Философията на Таекуон-до се основава на етични, морални и духовни принципи, на чиято основа хората може да живеят заедно, в хармония.

ЗАЩО ТАЕКУОН-ДО В ABC FIGHT CLUB

ABC FIGHT CLUB е един от най-старите клубове по бойни изкуства в страната. Днес с гордост можем да кажем, че за изминалите 30 години голяма част от историята на корейското бойно изкуство таекуон-до в България е свързана с АВС. Доайен и основател на клуба е майстор Красимир Гергинов, VII дан в таекуон-до, международен инструктор и международен съдия, вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до ITF в периода 2009 – 2013 г., с богат международен опит в тренировки и семинари на корейски бойни изкуства.

ABC Fight Camp - Competitors 2020

ABC Fight Camp - Competitors 2020 ще се проведе от 27.08.-03.09.2020г. в св.Влас

XXIV Международен летен Таекуон-до лагер

XXIV международен летен таекуон-до лагер „Live to fight, fight to live” 27.08-03.09.2020г.

ПРИНЦИПИ НА ТАЕКУОН-ДО

ПРИНЦИПИ НА ТАЕКУОН-ДО (Таекуон-до Джунг Шин) Таекуон-до се основава на следните принципи: Почтителност (Йе Уи) Честност (Йом Чи) Упоритост (Ин Не) Самообладание (Гук Ки) Непоколебим дух (Бек Джоль Буль Гуль)

Теория и базова техника от създателят на Таекуон-до ГЕН.ЧОЙ ХОНГ ХИ

ТАЕКУОН-ДО ТЕОРИЯ е работното име на една от първите книги на АВС FIGHT CLUB, направена за неговите трениращи. Работно, но останало до днес. Защото някои неща се доказват най-добре в практиката.

Как ни помагат тренировките по бойни изкуства в ежедневието?

Предимството при жените е елементът на изненадата, тъй като нападателят не очаква ответен удар. Чрез таекуон-до дамите напълно реално и ефективно могат да усвоят техники на самозащита.

Интервю пред NOVA TV на майстор Красимир Гергинов, VII дан таекуон-до ITF, за ползите от бойното изкуство.

Как ни помагат тренировките по бойни изкуства в ежедневието? ABC FIGHT CLUB е място за хора от различни възрасти, в клуба тренират деца на 5 г. и възрастни на 60 г.