За нас

ABC FIGHT CLUB - тренировки по бойни изкуства и бойни спортове

ABC FIGHT CLUB е специализиран в тренировките по бойни изкуства и бойни спортове в продължение на повече от 28 години. Клубът предлага различни видове тренировки  - таекуон-до, кик бокс, бокс, савате, мма, корейските бойни изкуства хапкидо и кумдо, занимания по СИСТЕМА и др. Разполага с добре оборудвана спортна зала и предлага гъвкав график сутрин, вечер и през деня. Тренировките се водят от квалифицирани треньори и инструктори с дългогодишен практически стаж в работата с деца и възрастни. Има специализирани групи по таекуон-до за деца на възраст 5 - 9 години, 10-16 години, юноши и възрастни, любители и професионалисти, специализирани групи по кикбокс за деца 4-9 години, 10-16 години,юноши девойки и възрастни, любители и професионалисти . ABC FIGHT CLUB организира и се включва в разнообразни инициативи, които популяризират бойните изкуства като начин на живот, физическата активност, движението и здравословното хранене, борбата със стреса, справянето с агресията и вредните навици. Предлагат се и тренировки за спортисти на високо професионално ниво, с доказан успех, в лицето на десетки световни и европейски шампиони и медалисти.
     
Създаването на АВС клуб  започва реално доста отдавна. Като идея на Красимир Гергинов. Привлечен от магията на бойните изкуства, с които се занимава, стремейки се да извлече най.-ценното от заниманията и посвещавайки му изцяло свободното си време. Докато постепенно започва да се занимава професионално с бойни изкуства. Междувременно се занимава с карате-до, киокошин-карате, тай чи чуан, у-шу,кьок сул, бокс и кикбокс.Участва като състезател в първото републиканско първенство по кикбокс през 1989г. във Варна. И макар да постига най-големи успехи в таекуон-до, желанието му по отношение на клуба е да обединява различни бойни изкуства.

Идеята се осъществява в началото на 1992г. в спортната зала на ВИАС. Тогава той привлича треньорите Палми Ранчев и Костадин Петков. Тогава за първи път в една зала се подготвят състезатели по таекуон-до, кикбокс и бокс. Не след дълго клубът става организатор на първите големи вечери  с участието на таекуондисти, кикбоксьори и боксьори. Повечето от тях са на професионално ниво. И състезателите получават съответното заплащане за успехите и усилията си. Тогава в залата на АВС се подготвят известните състезатели по професионален бокс: Костадин Семерджиев, Радослав Гайдев, Красимир Инински,  и доста други. Все още се помнят успехите на двукратния европейски шампион Емил Тонев, на четрикрактния шампион на страната и балкански шампион Александър Берчев и мнозина други.
      
В клуб АВС вече се е създала традиция в използването на най-доброто от различните бойни изкуства. Затова състезатели, които с успех участват в състезания по таекуон-до / основният спорт на клуба, с най-големи международни успехи/ се състезават успешно и в състезания по кик-бокс,бокс, савате и др.. Ще споменем Световните и Европейски шампионки Амалия Колева, Недялка Бачева, Албена Малчева, Анелия Милкова, Световния и Европейския шампион  по кикбокс Дюк Нуамеруе и мнозина други.