КИК БОКС НА ЕВРОПЕЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТСКИ ШАМПИОНАТ В ЗАГРЕБ ПРЕЗ 2023 Г.

Европейски университетски шампионат на бойните спортове (European Universities Combat Sports Championships) ще се проведе от 20 до 23 юли 2023 г. в Загреб, Хърватия. Събитието включва четири бойни спорта – таекуондо WT, джудо, карате и кик бокс.

Европейската университетска спортна асоциация European University Sports Association (EUSA) съобщава, че в рамките на подготовката на първенството на бойните спортове догодина, тази седмица нейна делегация е посетила четирите зали, където ще се провеждат състезанията, и се е запознала с организацията.

През 2019 г. столицата на Хърватия Загреб вече прие един такъв шампионат на студентите в бойните спортове. Тогава в състезанията по кик бокс са били включени стиловете пойнт файт и лайт контакт на татами и К1 на ринг. Това е и първото участие на спорта кик бокс на Европейски университетски шампионат. Състезават се 231 студента от 101 университета от 20 европейски държави, а общо в Европейския университетски шампионат на бойните спортове участват 1300 студенти.