СЕДМИЦА НА БОКС, КИК БОКС И ТАЕКУОН-ДО В ABC FIGHT CLUB

Състезатели и треньори от ABC FIGHT CLUB участваха в няколко спортни прояви на международно и национално ниво по бокс, кик бокс и таекуон-до през изминалата седмица, наред с редовните тренировки по график.

Двама състезатели и един треньор представиха ABC FIGHT CLUB на Световното първенство по кик бокс за кадети и юноши в Лидо ди Йезоло, Италия. Шампионатът се проведе от 3 до 8 октомври 2022 г. и събра над 1900 състезатели от 62 държави. Нашите състезатели постигнаха едно пето място и три девети места. Стилиян Асенов е пети в света на кик лайт в категорията до 57 кг кадети 13 – 15 години и девети на лайт контакт. Петър Димитров е с две девети места в двата стила в категория до 67 кг, юноши 16 – 18 г. Двамата изиграха по няколко срещи в категориите си и отстъпиха като за тях това бе дебют на световно първенство. Техен треньор на Световното първенство беше Калин Мирчев.

На 8 октомври, събота, се състоя и национален детски турнир по таекуон-до ITF в Плевен, където участваха четири момчета и едно момиче с треньор Амалия Колева. Те спечелиха златен, сребърен и бронзов медал на спаринг в своите категории, както следва: Арон Лачовски – първо място момчета 12 – 13 години до 40 кг, Александър Трендафилов – второ място момчета 10 – 11 г. до 40 кг, Вероника Бецинска – трето място момичета 10 – 11 г до 40 кг. С това започна есенният състезателен сезон в таекуон-до.

На 9 октомври, неделя, се проведе и втората част на семинара по бокс с треньора Палми Ранчев, който в последните години води тренировки по бокс в Барселона, Испания. В продължение на две тренировки десетки трениращи от клуба имаха възможност да упражняват боксови комбинации и техники с известния наш специалист. Сред тях бяха държавни и международни шампиони по кик бокс, бокс и таекуон-до, както и начинаещи и любители в спорта.

Следващото участие на наш отбор е на Държавното първенство по кик бокс стил фул контакт в Каварна в края на тази седмица от 14 до 16 октомври. Там клубът ще бъде представен от петима състезатели на жени, юноши и девойки и деца.