Изпит "звездичка" 10 - 1 гуп

Могат да се явят тези, които тренират таекуон-до в групите на клуба, и са 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 гуп. Записването за изпита е до 31.10.2019г., четвъртък, при инструкторите на групите, с платена такса. Начало на изпита събота, 10.00 ч.,зала 4Б, ст

Изпит "звездичка" по таекуон-до на 02.11. 2019 г. е за всички възрасти.

Могат да се явят тези, които тренират таекуон-до в групите на клуба, и са 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 гуп.

Записването за изпита е до 31.10.2019г., четвъртък, при инструкторите на групите, с платена такса.

Начало на изпита събота, 10.00 ч.,зала 4Б, ст."Васил Левски".
За още информация и записване се обърнете към инструкторите. 

Широко разпространена заблуда е, че основна техника се тренира, за да усъвършенстваме изпълнението на форми (което пак навежда само на спортно-състезателния аспект или на покриването на изпити за степени). В действителност, таекуон-до съдържа много повече и по-разнообразни техники, отколкото включват формите. Успоредно със заучаването на основните техники, вие трябва да научите и какво е тяхното приложение. Като, с напредъка на трениращите, все по-често те самостоятелно се опитват да открият още и още от приложенията на едно движение. 

Ако разгледате оригиналното издание на Енциклопедията на таекуон-до, ще видите в него изключително рядко срещани удари и блокове. Например - мушкащи удари с пръсти в определени точки под определен ъгъл, „мечата лапа", сложни удари с крака със скок и с въртене... Някои от тези техники са включени в някои от формите за високи степени... но какво правите, ако тренирате с години, и няма да стигнете до тях? Тогава може да ги практикувате като тренировка на гибон донг джак, което е изключително важно, за да следваме оригинала на таекуон-до. В противен случай, постепенно много от тези техники ще изчезнат и ще бъдат забравени. И - не, таекуон-до не е ориентирано предимно към формите, а към техниките. За широката публика приложението на техниките в една форма в по-голямата си част остава непонятно. Но вие би трябвало да сте осъзнали, че има много по-голямо разнообразие от техники от тези, които се изпълняват във формите, и че има много по-голямо приложение на една техника от това, което включва една форма. Затова тренировката на основна техника и тренировките на форми, или на спаринг, или на хосинсул, или на който и да е друг аспект от таекуон-до са различни неща, които се допълват.