ОТЛИЧЕН СТАРТ НА КИК БОКС СЪСТЕЗАТЕЛНАТА ГОДИНА

ОТЛИЧЕН СТАРТ НА КИК БОКС СЪСТЕЗАТЕЛНАТА ГОДИНА

Успешно премина първото кик бокс състезание за 2022 година. На държавното първенство по кик бокс, стил фул контакт, осем състезатели на ABC FIGHT CLUB  спечелиха шест златни, един сребърен и един бронзов медал. Състезанието се проведе в Козлодуй, от 18 до 20 февруари. Клубът зае второто място в комплексното класиране по медали. Това - в конкуренцията с 24 клуба от страната, някои от тях с по два и три пъти повече участници на държавното. Сред тях – медалисти и участници на световни и европейски първенства по кик бокс или общо близо 180 души във всички възрасти.

Фул контакт е един от традиционните стилове в кик бокс на ринг. В различни периоди е сред най-разпознаваемите и характерни кик бокс дисциплини. Интересът към фул контакт в миналото е варирал, в зависимост от различни спортно-технически и комерсиални фактори. Традиционно обаче добрите срещи на фул контакт се приемат за едни от класическите срещи в кик бокс и свидетелстват за добра техника, добра физическа форма и високо спортно ниво. Дългогодишният опит, добрата техника на удари с крака и ръце и методиката на подготовка правят състезателите на ABC FIGHT CLUB толкова успешни, за което свидетелстват и резултатите.

Фул контакт е един от стиловете в кик бокс, за първи път включен в Европейските университетски игри в Полша през лятото на 2022 г. Също и в Европейските игри през 2023 г. също в Полша (за които квалификациите са тази година наесен). Това го прави един от стиловете, които привличат интерес и конкуренция в последните месеци и в международен мащаб.

***

На Държавното първенство по кик бокс, фул контакт, в Козлодуй, медали спечелиха: Първо място: Алек Панайотов (мъже), Александра Димитрова (жени), Петър Димитров (юноши 17 – 18 г.), Моника Ценкова (девойки 17 – 18 г.), Стилиян Асенов (юноши 15 – 16 г.), Габриела Ценкова (девойки 15 – 16 г.); Второ място Михаил Иванов (юноши 13 – 14 г.). Трето място Майкъл Спасов (юноши 15 – 16 г.), той и в най-многобройната категория на състезанието. Треньори на отбора бяха Красимир Гергинов и Калин Мирчев.