ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПОЯС НА САВАТ PRO ГОСТУВА НА ТУРНИР ПО БОЙНИ ИЗКУСТВА В "КРЕМИКОВЦИ"

✔️За първи път пояс, спечелен на сават PRO, беше показан по време на Третия турнир по бойни изкуства за Купата на кмета на район „Кремиковци“.

✅✅✅Състезателката на ABC FIGHT CLUB Александра Димитрова го спечели по време на гала вечерта на сават комба и сават PRO на турнира World Open Savate, който се проведе в Пловдив през април.

➡️В неделя, 14 май, в спортната зала в кв. „Челопечене“ най-любопитните от участниците и гостите на турнира успяха да научат лично от шампионката Александра Димитрова подробности за савате (френски бокс)???? и за мача й с Клотилд Бенун (Франция) в категория -52 кг. В него тя победи с 3:0 съдийски гласа.

????????Във френския бокс савате Александра Димитрова е носителка още на Световна купа на комба до 21 години (2022 г.) и е европейска вицешампионка за девойки (София, 2016 г.).

✅✅✅За отличното си представяне Александра Димитрова получи купа???? за принос в развитието на бойните спортове, както и много поздравления от участниците.

Освен на савате, тя се състезава успешно на кикбокс, където е европейска шампионка???? от 2022 г., и таекуон-до, където е световна шампионка???? от Световното първенство в София през 2022 г.

✅Купата за принос в развитието на бойните спортове й бе връчена на официалното откриване на Третия турнир по бойни изкуства от Красимир Гергинов, президент на ABC FIGHT CLUB, който е и организатор заедно с кмета на район „Кремиковци“ – Столична община.