СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЮНОШИ, ДЕВОЙКИ И ВЕТЕРАНИ ПО ТАЕКУОН-ДО ITF ЗАПОЧВА В БЕЛАРУС

Неолимпийското таекуон-до ITF провежда в края на състезателната 2021 г. Световно първенство за юноши и девойки и ветерани, от 14 до 17 декември, и Световна купа на 18 и 19 декември. Световното първенство започва днес, 14 декември, с дисциплината форма (тул) в зала Минск Арена в столицата на Беларус.

Според оскъдната информация – по време на събитието ITF ще отбележи и 55-ата си годишнина (ITF 55th Anniversary ITF Taekwon‑Do Junior & Veteran World Championships, Belarus). След състезанието на юношите, девойките и ветераните, в събота и неделя започва и т.нар. Световна купа за мъжете и жените, а е възможно и за други (Open Cup of CIS - World Cup Taekwon-do ITF).

Организатор на събитията е Таекуон-до Лига Беларус. On-line излъчване няма, нито официална информация за участници. Според единствения сравнително актуален промо-видеоклип, публикуван от домакините, са поканени над 30 държави. Колко от тях са се отзовали с реални отбори със състезатели, остава неясно. Така таекуон-до събитията в Минск си остават затворени и ограничени, предназначени само за вътрешна употреба.

От ABC FIGHT CLUB на Световното първенство за юноши, девойки и ветерани участват Амалия Колева (треньор) и Екатерина Иванова, девойки старша възраст, спаринг, като част от националния отбор.