СВЕТОВНИ И ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОНИ ЗА КУПАТА НА КМЕТА НА „КРЕМИКОВЦИ“

Световни и европейски шампиони ще се съберат в неделя, 11 декември, в спортната зала в кв. „Челопечене“. Заедно с тях на второто издание на турнира по бойни изкуства ще се включат и много деца, юноши и девойки и мъже и жени, които ще се състезават на таекуон-до и TKD-PRO (кик лайт).

В залата в „Челопечене“ ще бъде европейската шампионка по кик бокс Александра Димитрова. Само преди месец тя стана първата българка въобще в историята на кик бокс в България - носителка на европейска титла на фул контакт. В залата ще бъдат още многократните световни и европейски шампионки по таекуон-до Амалия Колева и Недялка Бачева (със забележителна спортна кариера), Петя Станева, европейска шампионка по савате от 2015 г. и двукратна европейска вицешампионка по таекуон-до; световни и европейски шампиони и медалисти на таекуон-до от различни възрасти (от юноши и девойки до ветерани). Децата и всички любители на спорта ще могат да се запознаят с тях по време на празничния турнир, където всички те влизат в ролите на състезатели, треньори, съдии или компетентна публика.

„С коледния турнир по бойни изкуства искаме да дадем възможност на трениращите, в приятелска атмосфера, да изиграят своите срещи, да покажат техника, както и какво са усвоили като умения на тренировките. Даваме възможност и на начинаещите и по-неопитните: трениращите да усетят състезателна атмосфера, да се почувстват като състезатели на татамито, както и на треньорите в различните зали и на съдийския състав - да трупат опит. Заедно искаме да изпратим спортно-състезателната година, тъй като това е последното състезание за 2022-а“, коментират организаторите от ABC FIGHT CLUB с президент майстор Красимир Гергинов.

На турнира са предвидени награди за всички участници. За втори път ще бъде връчена и купата на кмета на район „Кремиковци“ – за най-технични състезатели, спортсменски дух и постоянство в спорта.

www.abcfight.com