САВАТЕ С WORLD COMBAT CUP & WORLD OPEN В ПЛОВДИВ ПРЕЗ АПРИЛ

Три големи събития в савате (френски бокс) ще се проведат в Пловдив в края на април. Всички те дават възможности за участие на трениращите на различни нива.

Най-престижното от тях е Световната купа по савате (комба) за жени 18 – 21 години (World Combat Cup) на 30 април – 1 май. Подобен формат се прави за първи път. Състезателките участват на фул контакт. Комба е една от особено престижните дисциплини за франкофонските общности, с перспективи за развитие на професионалния ринг.

Паралелно със Световната купа ще се проведе и World Open Savate (асо – лайт контакт, комба и кане). Това е станалото вече традиционно открито първенство, където могат да участват както изявени състезатели, така и начинаещи. Акцентът е върху техниката и масовостта.

Предвидени са и демонстрационни изпълнения в дисциплината кане (упражнения с тояга) – още една от разновидностите на савате.

Същата седмица от 23 до 29 април е и ежегодният стаж със състезатели и треньори от Франция, със свободни тренировки по савате в София и Пловдив. Тренировките са полезни за всички, които се занимават с таекуон-до и кик бокс.

Събитията са включени в официалния календар за 2022 г. на FiSAV – Международната савате федерация.

ABC FIGHT CLUB традиционно участва с успех в турнири по савате на всички възрасти и нива.