Причината за емоционалното, психическо и физическо изтощение, от което все по-често страда дигиталният човек.

Най-новите клинични проучвания показват, че не стресът, колкото и парадоксално да звучи, а липсата на енергия е причина за емоционалното, психическо и физическо изтощение, от което все по-често страда дигиталният човек.

Хроничният стрес без възстановяване изтощава енергийните резерви, води до изгаряне и разпад, като в крайна сметка компрометира ефективността и успеха на корпоративния човек във всичките му измерения.

Духовните принципи и физическите тренировки по таекуон-до могат да помогнат на хората в бизнеса и тези с високи позиции в корпоративната йерархия, да процъфтяват под натиск и колосален стрес. Таекуон-до мобилизира четирите ключови източника на енергия (физически, емоционален, умствен и духовен капацитет). А когато се редува с умствено натоварване, може да създаде баланс на енергийните разходи с периодично обновяване на енергията, да разшири енергийния капацитет по същия начин, по който го правят елитните спортисти. Чрез таекуон-до могат да се изградят специфични ритуали за управление на положителната енергия в постигане на успех.