Оспорвани срещи за Купата на кмета на турнир по бойни изкуства

Десетки срещи на таекуон-до и TKD – PRO се изиграха по време на третия турнир по бойни изкуства за Купата на кмета на столичния район „Кремиковци“. Състезанието се организира от ABC FIGHT CLUB и Район „Кремиковци“ и се проведе в спортната зала в кв. „Челопечене“ в неделя, 14 май. Публиката и гостите на турнира станаха свидетели на много оспорвани битки по правилника на таекуон-до и TKD – PRO. В тях своите умения показаха трениращи различни бойни изкуства от няколко зали. Най-успешните на това състезание заслужиха лично купата от кмета на района Лилия Донкова.

“На станалите вече традиционни турнири по бойни изкуства даваме възможност както на по-напреднали, така и на напълно начинаещи да се изявят, да покажат спортна техника и умения, усвоени на тренировките“, заяви майстор Красимир Гергинов, президент на ABC FIGHT CLUB, от името на организаторите. „На състезанието са представени най-популярните таекуон-до дисциплини форми (тул) и спаринг, както и TKD – PRO . По този начин покриваме повече аспекти от бойните спортове. Показваме разнообразие на техниките с ръце и крака, различни комбинации и всичко това става по уеднаквен правилник. Има истинска състезателна атмосфера на татамито, треньорите могат да си сравнят нивото на подготовка, съдиите трупат опит в реални срещи. Опитваме се всичко това да става в приятелска обстановка, като, разбира се, са осигурени награди за всички участници“, допълва той.

За принос в развитието на бойните спортове от майстор Красимир Гергинов бяха отличени кметът на район „Кремиковци“ Лилия Донкова, Пламен Колев, кмет на с. Долни Богров и европейската шампионка по кикбокс Александра Димитрова.

На турнира бяха още многократните световни и европейски шампионки по таекуон-до Амалия Колева и Недялка Бачева, Петя Станева, европейска шампионка по савате (френски бокс); световни и европейски шампиони и медалисти на таекуон-до, кикбокс, бокс, савате на различни възрасти (от юноши и девойки до ветерани). На турнира те влязоха в ролите на състезатели, треньори и съдии.

Купата на кмета за най-технични състезатели, спортсменски дух и постоянство при момичетата спечели Стефания Александрова, а при момчетата Александър Трендафилов.