КАКВО Е ТАЕКУОН-ДО?

ℹ️…В света са се развили голям брой стилове и единоборства, използващи ръцете и краката. ➡️Във всеки от тях са намерили отражение особеностите на времето, както и културните традиции на съответните страни. В Китай било разпространено кунг-фу и тай-чи-чуан; в Индия - селамбам, във Франция - сават, в Япония - джудо, карате, айкидо, джиу-джи-цу; в Русия – самбо; в Малайзия - босилат, в Тайланд - кик-бокс и муай-тай, в Корея - те-кион, субак-ги, таекуон-до...

✅✅✅Някои бойни стилове са почти толкова древни, колкото е самото човечество. ℹ️Практически е невъзможно да се проследи историята, за да се каже, къде и кога за първи път започва използването на ръцете и краката в единоборство и за самоотбрана.

????Грешно е да се приема всяко физическо действие, в което се използват ръцете и краката при самоотбрана, за таекуон-до.

????Теорията, терминологията, техниката, системите, методиката, правилата, екипировката, духовните принципи, на които то се основава, са научно разработени, систематизирани и наречени на името на автора си – генерал Чой Хонг Хи. Само тези, които упражняват техниките, основани на теорията, принципите и философията на неговия създател, се смятат за истински ученици по таекуон-до…

ℹ️Из „ЕНЦИКЛОПЕДИЯ НА ТАЕКУОН-ДО“, генерал Чой Хонг Хи, т. I, 1983 г.

⬇️Ако сме предизвикали интереса ви, корейското бойно изкуство таекуон-до може да практикувате в групите за начинаещи и напреднали, без ограничение на възрастта.

????График на тренировките: www.abcfight.com