ИЗПИТ "ЗВЕЗДИЧКА" НА 5 НОЕМВРИ

????Първият за новия сезон изпит "звездичка" по таекуон-до ще се проведе на 5 ноември 2023 г. от 10.00ч. за всички възрасти.

✅✅✅Основната техника за съответната степен е съществена част от изпита, тъй като всяко усъвършенстване стъпва на доброто заучаване на основата.

✅Една, понякога пренебрегвана част от тренировката на основна техника (????на корейски - гибон донг джак), е здравният аспект. Ако техниките в таекуон-до се изпълняват коректно, е доказано, че водят до подобрение на здравето. Правилно изпълнените стойки укрепват мускулите на краката и това е само един от плюсовете на стойките в таекуон-до. Наред с това усвояването им има и практически ползи. Движението от таза, изпълнявано заради теорията на силата, заздравява мускулите на кръста и долната част на гърба. Техниките с ръце укрепват както мускулите на ръцете, така и на гърба, високите ритници водят до подобряване на координацията... и т.н.

⬆️⬆️⬆️И всичко това, комбинирано със специфичното дишане при тренировката на основни техники в таекуон-до е изключително благоприятно за човешкото тяло.

Могат да се явят тези, които тренират таекуон-до в групите на клуба, и са 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 гуп.
Записването за изпита е до 02.11.2023г., четвъртък, при инструкторите на групите, с платена такса.
Начало на изпита неделя, 10.00 ч.,зала 5 Б, ст."Васил Левски".

????За още информация и записване за участие се обърнете към инструкторите.