ИЗПИТ "ЗВЕЗДА" НА 10 МАРТ

 

ℹ️Първият за 2024 г. изпит "звезда" по таекуон-до ще се проведе на 10 март 2024 г., неделя, за всички възрасти.

➡️„Звезда“ е предварителен тест преди изпитите за степени за тези, които тренират таекуон-до в групите на клуба. Могат да се явят тези, които са 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 и 1 гуп.

????Основната техника е съществена част от изпита, тъй като всяко усъвършенстване стъпва на доброто заучаване на основата.

????Една, понякога пренебрегвана част от тренировката на основна техника (на корейски - гибон донг джак), е здравният аспект. Ако техниките в таекуон-до се изпълняват коректно, е доказано, че водят до подобрение на здравето????.

????Правилно изпълнените стойки укрепват мускулите на краката и това е само един от плюсовете на стойките в таекуон-до.

????Наред с това усвояването им има и практически ползи. Движението от таза, изпълнявано заради Теория на силата, заздравява мускулите на кръста и долната част на гърба.

Техниките с ръце укрепват както мускулите на ръцете, така и на гърба. Високите удари с крак водят до гъвкавост, подобряване на координацията, равновесието... и т.н.

????И всичко това, комбинирано със специфичното дишане при тренировката на основни техники в таекуон-до, е изключително благоприятно за човешкото тяло.

✅✅✅За още информация и записване за участие в изпита на 10 март 2024 г. се обърнете към инструкторите на групите.

????Записване до 8 март 2024 г., петък.