БОЙНИТЕ ИЗКУСТВА СА ФИЗИКА И ДУХ

???? ТЕОРИЯ ПО ТАЕКУОН-ДО

и базова техника от създателя на Ген. ЧОЙ ХОНГ ХХ

ТАЕКУОН-ДО ТЕОРИЯ е работното име на една от първите книги на АВС FIGHT CLUB, направена за неговите трениращи. Работно, но останало до днес. Защото някои неща се доказват най-добре в практиката.

"Съставена" преди години, изцяло на базата на Енциклопедията на генерал Чой Хонг Хи (основателя на корейското бойно изкуство таекуон-до), тя успя да се наложи като ценен източник на подготовка за основите на таекуон-до. Днес можем да кажем, че стотици таекуондисти от залите на клуба са я ползвали за началото на теоретичната си подготовка. Утвърдена в практиката - това я прави толкова ценна за нас.

ТАЕКУОН-ДО ТЕОРИЯ не изчерпва всичко, но е началото за тези, които искат да се задълбочат във философията и историята на корейското бойно изкуство. Преминала през наивни преводи от чужди издания на Енциклопедията, през обяснения на техники, написани "набързо", през опити за редакции, тя си остава основното помагало в клуба за малки и големи, както за изпитите за степени, така и за общата култура в бойното изкуство, за възпитанието в дисциплина и уважение.

Никоя книга не може да замени за всички нас практиката в тренировъчната зала, нито часовете самостоятелни тренировки, нито познанията, получени от квалифицирани таекуон-до инструктори в залите на клуба.

Но ако правите първите си стъпки в бойното изкуство таекуон-до, ТАЕКУОН-ДО ТЕОРИЯ ще ви е полезна за основите на поведението в залата, духа и етиката на бойното изкуство, основните стойки, позиции и техники... Така че да тренирате не само технически правилно и без рискове от контузии, а да знаете кое прави таекуон-до "специално" за нас в морето от стилове и възможности.

Ако сте тренирали таекуон-до, имате степени, състезавали сте се и ви е удовлетворявало досега наученото в залата, с ТАЕКУОН-ДО ТЕОРИЯ може да разберете нещо повече за опита, методиката и десетилетната практика в тренировъчните зали на ABC FIGHT CLUB, за да си отговорите на въпроса, до който стига почти всеки: Защо... е така...

*

С книгата може да се сдобиете от офиса на ABC FIGHT CLUB на Националния стадион "Васил Левски", сектор Б, зала 4Б или ако се обадите на телефон...0879 636 314

????ТАЕКУОН-ДО ФОРМИ 10 ГУП - 1 ДАН

Формите (тул) в таекуон-до са специфичен комплекс от движения, който усвоява всеки, избрал да практикува това бойно изкуство.

Защо това е така?

Повече може да разберете в книжното издание на ABC FIGHT CLUB ТАЕКУОН-ДО ФОРМИ 10 ГУП - 1 дан. То включва диаграми, техники, позиции с оригиналните корейски наименования и се базира на Енциклопедията на таекуон-до на създателя му генерал Чой Хонг Хи.

От него може да научите моменти от корейската история и култура, да видите техники и приложенията им, познати само от филми, да се запознаете с традиционната корейска методика на тренировки по таекуон-до.

Разбира се, днес форми може да се научат от стотиците он-лайн само учители, видео уроци, клипове и сайтове на различни школи, майстори или просто любители. Нищо не може да замести практиката в тренировъчната зала, нито часовете самостоятелни тренировки. Възползвайте се от последните винаги, когато имате време, както сега. В такива моменти книжното издание е незаменимо - то връща духа и емоцията на старата школа и създава онези навици на последователност и упоритост, към които подсъзнателно се стремим в тренировките ни.

*

С книгата може да се сдобиете от офиса на ABC FIGHT CLUB на Националния стадион "Васил Левски", сектор Б, зала 4Б или ако се обадите на телефон: 0879 63 63 14