БЕЗ ЕВРОПЕЙСКО ПО КИК БОКС В ТУРЦИЯ ПРЕЗ 2020 Г.

Европейско първенство по кик бокс за мъже и жени и ветерани през 2020 г. няма да има.

Европейско първенство по кик бокс за мъже и жени и ветерани през 2020 г. няма да има. Това е било окончателно решено на 20 септември от ръководните фактори в този спорт в Европа и организаторите от Турция, става ясно от публикации в социалните мрежи.

Причината да падне шампионатът е ситуацията с глобалната пандемия и много обстоятелства като: ограничения за спорт, непроведени национални първенства, трудности в пътуванията със самолет, пълна невъзможност да се прогнозират бъдещи мерки срещу Covid-19 за чужденците през декември в Турция, за когато беше насрочен шампионатът и т.н. Ситуацията с много от клубовете по кик бокс в Европа е била, че са отворили късно за тренировки, предвид ограниченията през пролетта. На много места и досега важат национални правила за социално дистанциране, което прави невъзможни специфичните контактни кик бокс тренировки – става ясно от обширно изложение на един от ръководителите на кик бокса в Унгария.

Европейското първенство по кик бокс (всички стилове) за мъже и жени и ветерани първоначално беше насрочено за октомври в Анталия, Турция. През май, след като беше преодоляна най-острата криза около пандемията, шампионатът беше пренасрочен от октомври за 5 - 13 декември. Щеше да е първият Световен шампионат за всички стилове (ринг и татами) едновременно от много време назад.

Много от останалите континентални първенства също са отложени, показва справка в официалните страници в социалните медии на кик бокс структурите в държави в Азия, Латинска Америка и др.

Междувременно беше отложен друг голям спортен форум – Световното първенство по кик бокс за юноши и девойки (всички стилове), което трябваше да се проведе в Белград.