5 начина за правилно възстановяване след тренировка

1.Стречинг

Стречингът е “мостът” между края на тренировката и началото на възстановяването, който го прави плавно и постепенно. Най-подценяваният начин за оптимизиране на вашето представяне

2.Фоумролер

Правилното използване на фоумролерът не само ще ви предпази от контузии, но и ще увеличи обхвата на движение на мускулите ти. Най-добрият начин е да усетиш проблемните места, и да масажираш в продължение на 60 сек.

3.Пълноценен сън

Поне 8 часа сън дневно е най-пълноценният начин да се възстановите след всякакъв вид тренировка. Така снабдявате вашите мускули с повече кръв богата на хранителни вещества и кислород, което помага за тяхното бързо възстановяване.

4.Почивен ден

Въпреки ентусиазмът и желанието за тренировки всеки ден, тялото ти не е от желязо. За да функционира правилно и пълноценно, се нуждае от почивка, през която да презареди енергия и да се възстанови. По този начин ще постигате максимални резултати, а също ще се предпазите от контузии.

5. Пълноценно хранене

По време на тренировка, изразходваме много гориво, което трябва да си набавим след това. Храната след физическа активност осигурява протеин, от който се нуждаем, за да поправим мускулните щети.

Може да бъде изображение с 3 души