Новини Снимки Видео Зала на славата Фензона За нас  

За нас

 

ABC FIGHT CLUB е специализиран в тренировките по бойни изкуства и бойни спортове в продължение на повече от 25 години. Клубът предлага различни видове тренировки с приоритет - таекуон-до ITF и кик бокс, но също и бокс, корейските бойни изкуства хапкидо и кумдо, занимания по СИСТЕМА и др. Разполага с добре оборудвана спортна зала и предлага гъвкав график сутрин, вечер и през деня. Тренировките се водят от квалифицирани треньори и инструктори с дългогодишен практически стаж в работата с деца и възрастни. Има специализирани групи по таекуон-до за деца на възраст 5 - 8 години, юноши и възрастни, любители и професионалисти. ABC FIGHT CLUB организира и се включва в разнообразни инициативи, които популяризират бойните изкуства като начин на живот, физическата активност, движението и здравословното хранене, борбата със стреса, справянето с агресията и вредните навици. Предлагат се и тренировки за спортисти на високо професионално ниво, с доказан успех, в лицето на десетки световни и европейски шампиони и медалисти
      

 

Създаването на АВС клуб  започва реално доста отдавна. Като идея на Красимир Гергинов. Привлечен от магията на бойните изкуства, с които се занимава, стремейки се да извлече най.-ценното от заниманията и посвещавайки му изцяло свободното си време. Докато постепенно започва да се занимава професионално с бойни изкуства. Междувременно се занимава с карате-до, киокошин-карате, тай чи чуан, у-шу, бокс и кик.-бокс. И макар да постига най-големи успехи в таекуон-до, желанието му по отношение на клуба е да обединява различни бойни изкуства.

      Идеята се осъществява в началото на деветдесетте години в спортната зала на ВИАС. Тогава той привлича треньорите Палми Ранчев и Костадин Петков. Тогава за първи път в една зала се подготвят състезатели по таекуон-до, кик-бокс и бокс. Не след дълго клубът става организатор на първите големи вечери  с участието на таекундисти, кик-боксьори и боксьори. Повечето от тях са на професионално ниво. И състезателите получават съответното заплащане за успехите и усилията си. Тогава в залата на АВС се подготвят известните състезатели по професионален бокс: Костадин Семерджиев, Радослав Гайдев, Красимир Инински,  и доста други. Все още се помнят успехите на двукратния европейски шамион Емил Тонев, на четрикрактния шапион на страната и балкански шампион Александър Берчев и мнозина други.

       В клуб АВС вече се е създала традиция в използването на най-доброто от различните бойни изкуства. Затова състезатели, които с успех участват в състезания по таекуон-до / основният спорт на клуба, с най-големи международни успехи/ се състезават успешно и в състезания по кик-бокс и бокс. Ще споменем Световните и Европейски шампионки Амалия Колева, Недялка Бачева, Албена Малчева, Анелия Милкова, Световния и Европейския шампион  Дюк Нуамеруе и мнозина други.

 

 

 

ПАЛМИ РАНЧЕВ

Палми Ранчев

Палми Ранчев е треньорът, който в момента се занимава с боксьорите и кик-боксьорите на клуба. През годините той е подготвил много състезатели по бокс – змс Петър Стоименов, мс Бойко Костадинов, мс Божидар Иванов и мнозина други шампиони на републикански и международни първенства. Многократно, заради успехите на състезателите си, е обявяван за най-добър треньор на различни вътрешни и международни турнири. В продължение на повече от седемнайсет години е бил треньор в националните отбори по бокс. Има своя система за подготовка на шампиони, която с успех прилага през годините.

      Работил със световните шампиони и носители на медали от олимпийски игри Серафим Тодоров, Киркор Киркоров, Даниел Петров и мнозина други. Заедно с Костадин Петков постигат най-значителните успехи на българския бокс в юношеска възраст. Например осем медала от европейското първенство в Тампере, Финландия, с петима финалисти и трима златни медалисти. Тогава Христо Фурнигов печели и купата на най-техничен боксьор. С Михаил Токов и Кольо Здравков постигат най-големия успех на българския бокс на световно първенство – три златни медала и един бронзов с петима участници. В продължение на четиринайсет години Палми Ранчев е треньор в ЦСУ” Олимпийски надежди” и е първият треньор от училището, покрил изискванията за Заслужил треньор през далечната 1981-ва.

През годините е работил с едни от най-добрите ни кик-боксьори: Емил Тонев, Мишо Симов, Емил Кръстев и др.